2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılı II.Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı yapılmıştır.

2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılı II.Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı okul kütüphanesinde yapılmıştır.


TANIKTEPE İLK-ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

II. DÖNEM BAŞI ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

 

 

GÜNDEM MADDELERİ

1)      Açılış

  • Açılış konuşmasının ve yoklamanın yapılması
  • Saygı duruşu ve istiklal marşı
  • Gündem maddelerinin okunması ve görüşülmesi istenen maddelerin eklenmesi,

(KARAR) : Yapılan yoklamada idareci ve öğretmenlerin hazır bulunduğu görülerek toplantının başlamasına, gündem maddelerinin yeterli olduğuna,başka gündem maddesi eklenmesine gerek olmadığına karar verilmiştir.

2)      Öğretmenlerle ilgili hususların görüşülmesi

  • Mevzuat değişiklikleri ile Tebliğler dergisi ve resmi yazıların incelenmesi

 (KARAR) : Resmi gazete, tebliğler dergisi, genelge ve duyuruların takip edilmesine, resmi yazıların günlük olarak incelenmesine karar verildi.

  • Rapor, izin, ayakta tedavi işlemleri

(KARAR) : , Hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla okul müdürlüğüne teslim edilmesine karar verildi.

 

 

  • Nöbet görevlerinin görüşülmesi

 (KARAR):Nöbet görevinin ilk ders başlamadan 15 dakika önce başlamasına, son ders bitiminden 15 dakika sonra sona ermesine, nöbet talimatnamesine göre görevlerin yerine getirilmesine karar verildi.

 

  • Ders defterlerinin işlenmesi

(KARAR):Ders defterlerinin biriktirme yapılmadan günübirlik doldurulmasına karar verildi.

 

  • Atama ve hizmet içi eğitim başvuruları ile onayları

(KARAR) : Katılmak istenen hizmet içi eğitim faaliyetleri ile sistem üzerinden yapılacak her türlü başvurularla ilgili okul idaresine zamanında bilgi verilmesine karar verildi.

 

  • Mebbis bilgileri ve özlük hakları (derece-kademe, ek ders, maaş )

 

 (KARAR) : Mebbis bilgileri ile özlük haklarının periyodik olarak takip edilmesine, yanlışlık olması halinde okul idaresine bildirilmesine karar verildi.

 

  • İdarenin verdiği görevleri

(KARAR) : Branş öğretmenlerinin derse girdiği saatlerin planlamasının ilgili öğretmen/öğretmenler ile işbirliği içerisinde yapılarak eğitim öğretim uygulamalarının etkinliğinin artırılmasına karar verildi.

 

  • Denetim ve rehberlik çalışmaları

(KARAR) : Eğitim-öğretim ile diğer çalışma ve uygulamalarda, kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak, verimliliği artırmak, mevzuata uygunluğu sağlamak, eğitim-öğretim düzeyini yükseltmek amacıyla denetim ve rehberlik çalışmaları yapılmasına karar verildi.

 

  • Bayrak törenleri başta olmak üzere her türlü anma ve kutlama törenlerinde uyulacak esasların görüşülmesi

(KARAR) : Müzik derslerinde İstiklal Marşı'nı anlam ve önemine yaraşır şekilde söylenmesi konusuna ağırlık verilmesine, törenden önce bayrağın indirilip göndere çekilmesinde yardımcı olacak öğrenci görevlendirilmesine, tören zamanında öğretmenlerin sınıfların başında bulunmak suretiyle İstiklâl Marşı'nın anlam ve önemine yaraşır şekilde okunması konusunda öğrencilere rehberlik etmesine karar verildi.

  • Personel kılık-kıyafet yönetmeliğinin incelenmesi

 

 (KARAR) : Personelin yönetmeliğe uygun şekilde giyinmesine, sivil itaatsizlik uygulamasının göz ardı edilmemesine karar verildi.

 

3)      2020-2021 Eğitim-Öğretim I.Dönemin değerlendirilmesi

  • Akademik başarı yönünden
  • Sosyal ve kültürel faaliyetlerin değerlendirilmesi
  • Rehberlik faaliyetleri yönünden

 

(KARAR) : Sınıf etkinliklerinde geride kalan öğrencilerin bu başarısızlıklarının nedenlerinin araştırılmasına, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve giderilmesi için gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi.

 

4)      Ders işlemleri ile ilgili esasların görüşülmesi

  • Zümre Öğretmenler Kurulu toplantılarının planlanması

 

 (KARAR) : Toplantılarla ilgili iş ve işlemlerin yönetmelik ve yönerge hükümlerine göre yapılmasına, gündem maddelerinin ve (sistem aktif hale geldiğinde) alınan kararların e-müfredat sistemine zamanında işlenmesi gerektiğine, bu hususta gerekli çalışmaların branş öğretmenleri ve okul idaresiyle işbirliği içinde titizlikle yürütülmesine karar verildi.

  • Şube Öğretmenler Kurulu toplantılarının belirlenmesi

 

(KARAR) : Toplantılarla ilgili iş ve işlemlerin yönetmelik ve yönerge hükümlerine göre yapılmasına, gündem maddelerinin ve (sistem aktif hale geldiğinde) alınan kararların e-müfredat sistemine zamanında işlenmesi gerektiğine, toplantıların yönetmelik ve yönerge hükümleri doğrultusunda şubat ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.

 

  • Yıllık ve günlük planlar ile Bireyselleştirilmiş Eğitim Programlarının görüşülmesi

 

 

(KARAR): Yıllık planların dijital ortamda yapılmasına, yıllık planların hazırlanmasında sınıf düzeyinin, öğrenci ihtiyaçlarının ve bölgesel özelliklerinin dikkate alınmasına karar verildi.

 

 

  • · Atatürkçülükle ilgili konuların işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususların görüşülmesi

 

 (KARAR):  Derslerde Atatürkçülük konularına yer verilmesine karar verildi.

 

  • · Ders kitapları, eğitim aracı ve bireysel öğrenme materyallerinin görüşülmesi

 

(KARAR): Ders araç gereçleri ve öğrenme materyalleri ile ilgili isteklerin okul yönetimine bildirilerek temin yoluna gidilmesine, kapatılan yayınevlerine ait yayınların kesinlikle kullanılmamasına karar verildi.

 

  • · Konuların işlenişinde uygulanacak öğretim yöntem ve tekniklerinin görüşülmesi

 

 (KARAR): Derslerin işlenmesinde özellikle görsel materyallere ağırlık verilmesine, derslerin bilişim araçları ile desteklenmesine, sesli ve sessiz okumalara ağırlık verilmesine, öğrencilerin derse katılımı ve aktif bir rol almalarının sağlanmasına karar verildi.

 

  • · 2022/2023 Eğitim Öğretim yılı seçmeli derslerin tespitine yönelik işlemler

 

(KARAR):Sınıf/Şube Rehber Öğretmenleri tarafından seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimine yönelik öğrenci ve velilerimize bilgilendirme yapılmasına, veli toplantılarında gündem maddesi olarak eklenmesine karar verildi.

5)      Öğrencileri ilgilendiren hususların görüşülmesi

  • Ölçme değerlendirme ve sınavlar hakkında genel bilgilerin verilmesi

(KARAR) :Ölçülecek kazanımın özelliğine göre dersin öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme esaslarına uyulmasına, sınavlarda farklı soru tiplerine yer verilmesine ve Şube Rehber Öğretmenleri tarafından proje dağıtım çizelgelerinin hazırlanarak bir örneğinin okul idaresineteslim edilmesine karar verildi.

  • E-okul uygulamaları (sınav tarihleri, not ve devamsızlık girişleri, öğrenci dosyalarının tutulması)

 (KARAR) Devamsız öğrencilerin sisteme girilmesinden ilkokulda sınıf öğretmenlerinin sorumlu tutulduğunun bilinmesine, sisteme günübirlik işlenmesi gerektiğine karar verildi.

 

(KARAR) : Sınav tarihlerinin mevzuatta belirtildiği şekliyle öğrencilere duyurunun yapılmasıyla birlikte e-okula girilmesine ve yine mevzuatta belirtilen süreyi aşmadan sınav sonuçlarının sisteme işlenmesine, öğrencilerin okuduğu kitapların zamanında e-okula işlenmesine, öğrenci bilgi girişlerinin sınıf/şube rehber öğretmenler tarafından ivedilikle yapılmasına karar verildi.

  •  Öğrenci devam-devamsızlık, izin, faaliyet, sevk ve rapor durumları

(KARAR) : Sürekli devamsız öğrencilerin olması durumunda bu öğrencilerin devamının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmasına, belli sürelerde devamsızlık yapan öğrenciler için velileriyle iletişime geçilmesine, okul devamın sağlanması konusunda öğrencilerin teşvik edilmesine karar verildi.

  • Başarıyı artırmak için yapılacak çalışmaların görüşülmesi

(KARAR): Öğrencilerin derse aktif katılımlarının sağlanmasına, öğrenciye evde uygun ders çalışma ortamının hazırlanması için veli ile işbirliği içerisinde olunmasına,öğrencinin evde ödev kontrolünün yapılması nınsağlanmasına,verimli ders çalışma alışkanlığının kazandırılmasına, öğrencinin okul dışındaki zamanını etkili bir biçimde kullanması konusunda rehberlik edilmesine, kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına karar verildi.

  • Veli toplantılarının planlanması

(KARAR): Okul-aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere her dönem en az bir kez olmak üzere veli toplantılarının yapılmasına, toplantıya ait evrakların bir örneğinin okul idaresine teslim edilmesine karar verildi.

  • Öğrenci kıyafetleriyle ilgili uygulanacak ortak esasların tespit edilmesi

(KARAR): Kılık kıyafet konusunda ilgili yönetmelik hükümlerine uyulmasına, öğrencilerin kılık kıyafet temizliğinin öneminin veli toplantılarında anlatılmasına, Okul Aile Birliğinin koordinatörlüğünde velilerin muvafakati ile belirlenen kıyafetle öğrencilerin okula devamının sağlanmasına karar verildi.

  • Okul demirbaşları ve ortak kullanım alanları ile okul, sınıf ve çevrenin korunması, bakımı, temiz tutulması ve tasarruf tedbirlerinin görüşülmesi

 (KARAR) : Tüm öğretmenlerin ve personelin okulun tertip ve düzeninin sağlanması ile tüm araç-gereç ve eşyaların titizlikle korunmasında aktif rol almasına,tasarruf tedbirleri ileöğrencilere yönelik farkındalık oluşturma çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

  • Öğrenci sağlığı ve okul güvenliği hususlarının görüşülmesi

(KARAR) : Tüm öğretmen ve personelin tarafından öğrencilere okul ve çevresinde sağlıklı, güvenli bir eğitim ve öğretim ortamı sağlanması hususunda rehberlik edilmesine karar verildi.

6)      Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmenliğine göre yapılacak çalışma esaslarının görüşülmesi

  • Sosyal etkinlikler kurulu toplantılarının planlanması
  • Sosyal Kulüp çalışmalarının değerlendirilmesi
  • Belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmaların planlanması

 (KARAR) : Belirli Gün ve Haftalarla ilgili çalışmalarının en az bir hafta önceden başlamasına, okulun ilgili panolarının çeşitli dokümanlarla işlevsel hale getirilmesine, ilgili çalışmaların yazım denetim kurulu tarafından incelenmesine, program gününden en az üç gün önce dokümanların bir dosya içinde okul idaresine teslim edilmesine karar verildi.

  • Yıl içinde yapılacak bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile gezi ve yarışmaların planlanması

 (KARAR) : Sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile okul şartlarına göre gezi, müsabaka ve yarışmalar düzenlenmesine, öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirme konusunda teşvik edilmesine karar verildi.

 

7)      Öğrenci rehberlik hizmetleri yapılacak çalışma esaslarının görüşülmesi

  • Rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu toplantılarının planlanması

 (KARAR) : Rehberlik hizmetlerinin planlanması ve kurum içindeki iş birliğinin sağlanması amacıyla yapılacak olan toplantının en geç şubat ayı sonuna kadar yapılmasına karar verildi.

  • Kaynaştırma Bütünleştirme Yoluyla Eğitim uygulamaları

(KARAR): Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanmasına, programlarının bireyselleştirilerekuygulanmasına ve bu öğrencilerin başarılarının bu programda yer alan amaçlara göre değerlendirilmesine, özel egitim ihtiyacı olan bireylerin ilgi, istek, yeterlilik ve yetenekleri dogrultusunda özel egitim hizmetlerinden yararlandırılmasına,karar verildi.

 

  • Proje çalışmaları (Değerler eğitimi, okulum temiz, yerel projeler)

(KARAR): Proje ekiplerinin görev ve sorumluluklarını titizlikle yerine getirilmesi hususunda hassasiyet gösterilmesine karar verildi.

8)      Kapanış.

 (KARAR) : Toplantının sonlandırılmasına karar verildi.

 

 

 

H.SEDA ÖZTÜRK                     N.ZELAL AKAGÜNDÜZ

1A SINIF ÖĞRT.                            2A SINIF ÖĞRT.                                     3-4A SINIF ÖĞRT.

 

FADİMANA TOPAK                     ONUR ÖZEKİNCİ                             O.CİHAN ÇOŞKUN      

TÜRKÇE ÖĞRT.                     FEN BİLİMLERİ ÖĞRT.                    İNGİLİZCE ÖĞRT.

 

Ö.FARUK OLGUN                            HÜSEYİN AVCI                             NURAN İLHAN

DİN K.VE.A.B.ÖĞRT.                   MATEMATİK ÖĞRT.                MÜDÜR YARDIMCISI

 

 

 

 

 

 

Uygundur

.../...../......

EMRE BACANAK

OKUL MÜDÜRÜ

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi